top of page

Kennis delen is inzicht versnellen

Bijgewerkt op: 6 mei 2020

EDASCO is het nieuwe adviesbureau voor assessment, coaching en advies. Deze onderneming ben ik recent in Arnhem gestart om mijn vak als arbeids- en organisatiepsycholoog uit te kunnen oefenen op een wijze die bij mij past. Uiteraard sluit ik daarbij aan bij de ontwikkelingen in de samenleving en binnen bedrijven en organisaties. En de basis voor mijn werk is gelegen in de wetenschap. Veel van het werk dat ik verricht krijgt pas werkelijk betekenis in de interactie met andere mensen. In mijn dienstverlening staat daarom de persoonlijke ontmoeting centraal. Je eigen effectiviteit hangt sterk samen met de wijze waarop je samenwerkt, waarop je anderen tracht mee te krijgen in je ideeën en de manier waarop je leiding geeft aan je eigen team, project of organisatie.


Inmiddels ben ik bijna 25 jaar actief als adviseur, assessment consultant en coach. In die periode heb ik zelf leiding gegeven aan teams van professionals en heb ik enkele jaren deel uitgemaakt van de directie van een gerenommeerd adviesbureau.

In al die jaren heb ik ontelbare mensen ontmoet, zowel in assessment programma's, workshops, trainingen en coaching trajecten als in de advisering van opdrachtgevers. En in al die ontmoetingen probeer ik met kleine en overzichtelijke interventies, en soms met prikkelende en kritische feedback, inzicht tot stand te brengen. Op een manier die de individuele deelnemer verder helpt in haar ontwikkeling of loopbaan. En ook op een manier die impact heeft, juist door maximaal aan te sluiten bij de ander en bij diens ontwikkelstap of - vraag.


Veel mensen hebben op deze wijze kennis genomen van mijn inzichten, mijn (eigen)wijsheden. Samen betekenis geven is één van mijn centrale drijfveren die ik nog steeds heel goed kwijt kan in mijn adviespraktijk.

Tegelijkertijd kom ik in een fase terecht die maakt dat het prettig is om mijn eigen inzichten en wijsheden ook breder te delen en beschikbaar te maken voor anderen. De komende tijd zal ik dit doen middels deze blog. Op regelmatige basis zal ik putten uit mijn ervaringen en op de adviezen die ik individuele deelnemers heb gegeven. Mijn eigen ontwikkelde en verzamelde "tegeltjes-wijsheden" vormen daarbij het vertrekpunt. Veel leesplezier.


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page